Sevgi Bayraktar Anaokulu Veli Seminerleri

Sevgili anne-babalar,

Okul öncesi eğitim, çocukların eğitim hayatlarındaki ilk basamaktır. Biz ebeveynler bunun erken olduğunu düşünsek de çocuklarımızın, paylaşmayı, dayanışmayı, sosyalleşmeyi ve birlikte çalışmayı öğrenmesi açısından çok önemli. Okul öncesi eğitimde yapılan çalışmalarla çocuğun bir sonraki eğitim yılına hazırlık yapar. Bilişsel beceriler, motor becerileri, öz bakım becerileri, sosyal beceriler, okula uyum, kendi ifade etme gibi alanlarda çocuklarımıza ilk eğitimi verilir. Eğitim yalnızca okul ve eğitim ortamında yürütülen bir süreç değildir. Çocuğun ilk deneyimlerini edindiği, ilk etkileşimde bulunduğu ortam aile ortamıdır. Anne-babaların eğitimi çocuklar için ilk eğitimdir. Bilinçli anne-babalar bilinçli bir toplumun temelini atar.

“Çocuklar donmamış beton gibidir, üzerine ne düşse iz bırakır.”

“Yedi yaşına kadar çocuğunuzla oynayınız, on beş yaşına kadar arkadaş olunuz, on beş yaşından sonra onunla istişare ediniz.”

26.10.2016 1771

AY

TARİH

KONU